Skip links

Afkickkliniek Locatie Nederland

HARMONY SGGZ

NEEM CONTACT OP

Stoornissen die wij behandelen

 • Drugverslaving
 • Alcoholverslaving
 • Seksverslaving
 • Angstverslaving
 • Gameverslaving
 • Stemmingsstoornis
 • Aanpassingsstoornissen
 • Persoonlijkheidsstoornis
 • Traumastoornis
 • Psychotische stoornis

WELKOM BIJ HARMONY SGGZ

Het overwegen van behandeling is een positieve stap richting hoop en genezing. Wij zijn hier om uw vragen te beantwoorden en de angst voor het zoeken van hulp weg te nemen.

We richten ons op het behandelen van mensen die lijden aan verslaving, een chronische en progressieve ziekte. De specifieke verslavingen die wij behandelen zijn: alcohol, cocaïne, marihuana, methamfetamine, voorgeschreven medicijnen, XTC, heroïne en andere drugs, evenals procesverslavingen als eten, seks, liefde en gokken. We behandelen ook patiënten die naast verslaving lijden aan psychiatrische stoornissen, ook wel bekend als dubbele diagnose.

Addiction-Rehab Cape Town-Harmony Clinic - Rehab Cape Town, Drug Rehab and Private Addiction Rehabilitation Hospital Cape Town

ONS BEHANDELINGSPROGRAMMA

Wij ontwerpen een gepersonaliseerd behandelprogramma voor elke cliënt. In alles wat we doen, draagt het team van Harmony haar kernwaarden uit: medelevend, zorgzaam, professioneel en vakkundig.

Onze verslavingsbehandeling is afgestemd op een internationale doelgroep, in lijn met wetenschappelijke aanbevelingen en denkt op een vernieuwende manier na over verslavingszorg, waarbij de behandeling van psychisch lijden en hulp bij het stoppen met gebruiken wordt gecombineerd. Dit, ondersteund door een ideale locatie en ondersteunend personeel, biedt onze cliënten de allerbeste kans op een volledig herstel bij de eerste poging.

Om ervoor te zorgen dat onze cliënten de beste zorg krijgen, bieden we twee behandelopties, afhankelijk van uw behoeften. Het Harmony SGGZ ambulante behandelprogramma hier in Nederland, en onze klinische behandelprogramma bij Harmony SGGZ Clinic in Kaapstad, Zuid-Afrika.

10 REDENEN WAAROM CLIËNTEN HARMONY SGGZ KIEZEN ALS DE NUMMER 1 VERSLAVINGSBEHANDELING

DUBBEL DIAGNOSE REVALIDATIECENTRUM

Wij beschikken over de nodige expertise om cliënten met stoornissen in het gebruik van middelen en/of mentale gezondheidsproblemen te behandelen, en richten ons daarmee op alle behoeften van de cliënt.

BETROKKEN MET NAASTEN

Bij Harmony werken wij nauw samen met de families, desgewenst met werkgevers en verwijzende professionals van onze cliënten om de kans op een succes te vergroten.

MEER DAN EEN DECENNIUM ERVARING

Harmony put wereldwijd onderhand uit ruim een decennium aan ervaring. Hiermee zijn we in staat om jou de beste kans op herstel te bieden.

ERVAREN INTERDISCIPLINAIR TEAM

Ons team bestaat uit vooraanstaande psychiaters, ervaren detox-artsen, psychologen, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers, verslaving adviseurs en geregistreerde verpleegkundigen. Elk teamlid vertegenwoordigt de kernwaarden waar wij voor staan – zorgzaam, medelevend, professioneel en vakkundig.

TOEGANKELIJK MAKEN VAN DE JUISTE HULP

Een grote belemmering voor revalidatieprogramma’s is de kostprijs. Wij werken samen met de meeste zorgverzekeringen om revalidatie en de psychiatrische behandeling in Zuid-Afrika te dekken. Dit betekent dat u toegang hebt tot de beste zorg, zonder de belemmerende kosten. Bovendien zullen wij u ontlasten op het gebied van administratie en papierwerk, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken en kan concentreren op herstel.

GESPECIALISEERD 24-UURS DETOX CENTRUM

Harmony Clinic is een van de weinige faciliteiten met een gespecialiseerde medisch begeleide ontgifting afdeling die 24-uurszorg biedt. Daarom raden we onze klinische zorg in Zuid-Afrika aan.

HIER VOOR JOU

Onze intentie is om de laatste behandelvoorziening te zijn die een cliënt nodig zal hebben. Ze zullen ofwel de eerste keer volledig herstellen, of ze zullen hun herstelproces met ons voortzetten. Hoe dan ook, we zullen altijd voor hen klaar staan.

GEREGISTREERD EN GEKWALIFICEERD

Wij zijn een volledig erkende behandelvoorziening in Zuid-Afrika, in staat om cliënten met stoornissen in het gebruik van middelen en/of mentale gezondheidsproblemen te behandelen, en richten ons daarmee op alle behoeften van de cliënt. In Nederland hebben we een WTZA-licentie. Onze faciliteiten in Zuid-Afrika zijn volledig gelicenseerd door het Ministerie van Gezondheid en Maatschappelijke Ontwikkeling.

BEGRIP VOOR JE VERSLAVING DOOR BEGRIP VOOR JOUW PIJN

Verslaving is doorgaans verbonden aan trauma; lichamelijk, emotioneel of relationeel. Dit verband wordt onderzocht in de eerste paar weken van de behandeling, en we bieden een parallel programma dat zich richt op het leren omgaan met dit trauma. Onderzoek toont aan dat cliënten die meer tijd doorbrengen in een revalidatieprogramma, een betere kans op succes hebben en een gelukkiger leven leiden.

NAZORGPROGRAMMA BESCHIKBAAR IN AMSTERDAM

Wij bieden een nazorgprogramma in Amsterdam, specifiek op u afgestemd. Daar beschikken wij over een ervaren team dat je in de thuissituatie verder kan begeleiden in jouw herstel. Op deze manier streven wij ernaar hetgeen jij in herstel hebt geleerd verder te bestendigen.

Heeft u zelf of een geliefde moeite met verslaving? Met 13 jaar ervaring kunt u vertrouwen op Harmony om u de allerbeste kans op volledig herstel te bieden.

Praat vandaag nog met ons

ONZE FACILITEITEN

Amsterdam (ambulante behandeling en nazorg)

Met de centrale ligging van onze behandellocatie in Amsterdam en het multidisciplinaire team met ervaren professionals dat jou daar graag welkom heet, voorzien wij onze cliënten van een op maat gemaakte behandeling die afgestemd is op hun behoeften. We bieden vanuit onze behandellocatie in Amsterdam verschillende trajecten aan, afgestemd op jouw situatie.

Zuid-Afrika (klinische behandeling)

Voor zij die inschatten dat ze een periode nodig hebben om ongestoord aan hun mentale gezondheid te werken, bieden we de mogelijkheid tot een klinische opname in ons behandelcentrum in Kaapstad, Zuid-Afrika.

De kliniek is van alle gemakken voorzien. Denk aan gezond eten, fitnessruimte evenals tafeltennis, biljart in de recreatieruimte en de mogelijkheid tot een privé kamer. Bovendien heb je toegang tot de prachtige omgeving waarbij je wandelingen op de lokale stranden en nabijgelegen hiking trails kunt maken. Dit is aanvullend op het dagelijkse behandelprogramma. Harmony is gevestigd in het charmante dorp Hout Bay. Onze locatie wordt omringd door bergen en de oceaan, waardoor het een rustige omgeving vormt voor jouw herstel.

Successverhalen

VEELGESTELDE VRAGEN

Zorgverzekeraars dragen zeker bij aan behandelingen die hun cliënten weer clean kunnen krijgen, dit maakt deel uit van de basisverzekering. De gezondheidsproblemen die zich op de korte en lange termijn kunnen voordoen door het gebruik van middelen kunnen geminimaliseerd worden door zo snel mogelijk aan een verslavingsbehandeling te beginnen.

Verslavingskliniek voor Dubbele Diagnose

Harmony SGGZ Clinic is een behandelcentrum voor dubbele diagnose, en patiënten kunnen profiteren van zowel psychiatrische als medische ondersteuning in deze verslavingsbehandeling. Het verblijf van de patiënt bij ons kan naar behoefte worden verlengd, waarbij ook onderliggend trauma, dat vaak de oorzaak van verslaving is, wordt behandeld.

We nemen het papierwerk bij je uit handen

Neem contact op met Harmony SGGZ en laat ons vandaag nog contact opnemen met uw zorgverzekeraar en laten we samen de opties voor een behandelprogramma bekijken. Dit is de eerste stap naar een effectieve behandeling voor uzelf of uw dierbare.

Het succes van een behandeling voor verslaving kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type verslaving, de duur en ernst van de verslaving, de individuele kenmerken van de persoon (zoals motivatie, aanwezigheid van co-morbide aandoeningen, en sociale ondersteuning), en de kwaliteit en type van de behandeling die wordt aangeboden.

Een aantal belangrijke factoren die de kans op succes bij een behandeling van verslaving kunnen beïnvloeden, zijn:

 • Motivatie van de patiënt: De bereidheid en motivatie van een persoon om te veranderen en deel te nemen aan de behandeling spelen een cruciale rol in het herstelproces.
 • Aangepaste behandeling: Behandelingen die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van de individuele patiënt hebben doorgaans meer succes. Bij Harmony SGGZ is het ons doel om de behandeling op maat te snijden naar jouw behoefte.
 • Geïntegreerde zorg: Behandelingen die niet alleen de verslaving zelf aanpakken, maar ook gerelateerde gezondheidsproblemen (zoals mentale gezondheidsstoornissen) kunnen effectiever zijn. Bij Harmony SGGZ kijken we verder dan je middelengebruik of verslavingsgedrag. We zijn er van overtuigd dat iemand die verslaafd is aan verdoving, ergens aan lijdt dat blijkbaar op een andere manier behandeld moet worden.
 • Langdurige betrokkenheid: Verslaving wordt vaak beschouwd als een chronische ziekte, wat betekent dat langdurige of voortdurende zorg en ondersteuning vaak noodzakelijk zijn voor het behouden van herstel. Bij Harmony SGGZ staan we na je behandeling ook achter je. Wij geloven dat een chronische ziekte langdurige ondersteuning verdient.
 • Sociale steun: Een sterk ondersteuningsnetwerk van vrienden, familie en lotgenoten kan een positieve invloed hebben op herstel. Bij Harmony SGGZ moedigen wij cliënten aan die actief willen deelnemen aan de community van mensen in herstel wanneer ze klaar zijn met onze behandeling.
 • Toegang tot hulpmiddelen: Gemakkelijke toegang tot behandeling en ondersteunende diensten kan de kans op succes vergroten. Bij Harmony SGGZ gaan wij met de tijd mee en is het voor cliënten tegenwoordig ook mogelijk om (delen van) het behandelprogramma digitaal vanuit huis te volgen.

Succespercentages variëren sterk. Het is belangrijk om te onthouden dat herstel een persoonlijke reis is en dat wat voor de ene persoon werkt, misschien niet voor een ander werkt.

De verslavingen waar mensen zich mee aanmelden bij een verslavingskliniek hebben met elkaar gemeen dat ze een verdovend effect hebben. Ofwel het middel zelf is verdovend, ofwel het gedrag zorgt voor de toename van lichaamseigen verdovende stoffen (endorphine).

Onze behandeling gaat ervan uit dat het verdoven geen vrije keuze is. Wij stellen dat er een bepaalde pijn aanwezig is bij iedereen die wij behandelen, een pijn die iemand zelf probeert op te lossen. Daarbij onderscheiden we drie soorten pijn, oftewel trauma: fysiek trauma, hechtingstrauma en emotioneel trauma.

Het starten van het genezingsproces

Harmony SGGZ Clinic biedt hen met een middelenverslaving of procesverslaving de kans om op een gezonde manier met het trauma om te gaan, zodat ze niet meer hoeven te verdoven. Met een andere invalshoek het trauma benaderen is vaak de eerste stap. Hulp van een ervaren professionele therapeut kan helpen om deze eerste stap te zetten.

Onze benadering is vanuit begrip en compassie. Wij hebben veel cliënten mogen helpen deze vicieuze cirkel te doorbreken, zelfs sommige collega’s zijn zelf in herstel van verslaving. We geloven dat persoonlijke behandeling die op maat gemaakt is en aansluit op jouw behoefte, vanuit wat jij als persoon hebt meegemaakt, het beste werkt. Neem contact op om ons te vertellen waar jij of jouw geliefde tegenaan loopt en om te horen van ons wat wij voor jou kunnen betekenen.

Letterlijk betekent een dubbele diagnose dat een patiënt meer dan één ziekte heeft die tegelijkertijd wordt behandeld. Een persoon die lijdt aan drugsverslaving worstelt vaak ook met problemen als een angststoornis of depressie. Ook kan het voorkomen dat er een lichamelijke ziekte is naast de verslaving. In veel gevallen hebben de ziekten met elkaar te maken en werkt herstel alleen als beide ziekten tegelijk worden aangepakt.

Een voorbeeld kan zijn dat iemand een angststoornis heeft ontwikkeld. Deze persoon merkt dat hij hier tijdelijk minder last van heeft als hij onder invloed is van alcohol, en na enige tijd is hij elke dag alcohol aan het misbruiken. Herstel zal onwaarschijnlijk zijn als de verslaving niet wordt behandeld, evenals wanneer de angststoornis niet wordt behandeld.

Het vinden van een behandelcentrum dat zich specialiseert in het behandelen van dubbele diagnose om de patiënt te helpen, kan het verschil maken.

Behandeling van Dubbele Diagnose

De eerste stap bij de behandeling bij dubbele diagnose is het doorlopen van een detox programma. Van daaruit kan de echte behandeling beginnen in de vorm van groepssessies en individuele therapie. Bij Harmony SGGZ is de inhoud van behandeling afgestemd op de aanbevelingen op uit wetenschappelijk onderzoek. Tegelijkertijd geloven we in een holistische benadering, waarbij we ook kijken naar facetten als het sociale netwerk, lichamelijke gezondheid en voedingspatronen. Hierbij richten wij ons niet alleen op de verslaving, maar op alle stoornissen of ziekten die zich voordoen. Daarmee voorkomen wij dat onze cliënten na de verslavingsbehandeling nog naar een andere instelling hoeven voor de overige diagnosen.

Succes bij Dubbele Diagnose

Patiënten met een dubbele diagnose zijn moeilijk te behandelen omdat het ingewikkelder kan zijn een patroon te vinden in de symptomen. Als daarom de behandeling zich minder goed kan richten op het probleem, vergroot dit de kans op terugval in de toekomst. Daarom is het aan te raden te kiezen voor een instelling met expliciete ervaring en expertise op het gebied van dubbele diagnose. Als je denkt dat wij het juiste behandelcentrum zijn voor jou, neem dan vrijblijvend contact op.

Dat betekent niet per definitie dat je geen probleem hebt. Volgens onderzoek is er een dunne scheidslijn tussen gewoonte en verslaving, gebaseerd op factoren zoals de tijd die wordt besteed aan aanverwant gedrag (denk aan: fantaseren over gebruik, voorbereiden op gebruik, middel halen etc.), chemische reacties in de hersenen en of je ontwenningsverschijnselen ervaart wanneer je stopt. Over het algemeen zijn er twee soorten gebruikers binnen verslaving die een middel misbruiken:

 •     De “regelmatige gebruiker” die regelmatig het middel nodig heeft.
 •     De “binge-gebruiker” die slechts af en toe heftig gebruikt en tussendoor niet tot weinig gebruikt.

Elke gewoonte, van sporten tot overmatig drinken tot het eten van een specifiek soort voedsel, begint met iets dat bekend staat als de “habit loop”. Dit begint met een bepaalde trigger die leidt tot een handeling, en wanneer de handeling wordt herhaald, wordt het een gewoonte. Deze gewoonte creëert een gevoel van beloning in de hersenen. Verslaving treedt echter op wanneer je niet meer kunt functioneren zonder deze stof of activiteit.

Als je het gevoel hebt dat je gewoonte een verslaving is geworden, is er hoop. Onderzoek wijst uit dat het gemiddeld 21 dagen duurt om een ​​gewoonte te doorbreken. In onze behandeling ondersteunen wij onze cliënten deze periode door te komen, zo nodig met een klinische detox. Na het ontgiften beginnen we met therapie, waarbij het doel is om de oorzaak van het verdoven zo goed mogelijk te adresseren. Zo kunnen we eraan werken dat onze cliënten geen reden meer zien om opnieuw te beginnen na behandeling.

Het zal invloed beginnen te hebben op je werk, je relaties en je leven. Verslavingen maskeren gezondheidsproblemen zoals neerslachtigheid. In een later stadium kunnen symptomen  als stemmingsstoornissen (depressie), angst, paranoia en zelfs hallucinaties optreden.

Altijd kiezen voor dat roesje of dat ‘fijne’ gevoel kan suggereren dat je iets uit de weg aan het gaan bent of voor jezelf aan het verbergen bent. Stoppen met dit gedrag kan je in staat stellen te zien wat er moet gebeuren. Als je bezorgd bent, stel jezelf dan deze vragen:

 •     Denk je aan [jouw verslavende activiteit] als je iets anders aan het doen bent en kijk je ernaar uit?
 •     Voel je dat je elke keer meer van [jouw verslavende activiteit] nodig hebt om hetzelfde plezier te ervaren?
 •     Heb je pogingen gedaan om te minderen met [jouw verslavende activiteit]?
 •     Doe je [jouw verslavende activiteit] langer dan de bedoeling was?
 •     Heb je [jouw verslavende activiteit] boven belangrijkere dingen in het leven geplaatst, zoals relaties of werk?
 •     Heb je gelogen tegen anderen over je gedrag bij [jouw verslavende activiteit]?
 •     Gebruik je [jouw verslavende activiteit] als een manier om te ontsnappen aan problemen of als een manier om gevoelens van schuld, angst of depressie te vermijden?

Als je op sommige van deze vragen ‘ja’ antwoordt, stop dan een maand met [jouw verslavende activiteit]. Als dat te moeilijk is, heb je een probleem en heb je mogelijk ondersteuning nodig.

Mocht je twijfels hebben over een dierbare en graag meer informatie ontvangen van ons over verslaving, neem dan vrijblijvend contact op. Voor naasten bieden wij informatiebijeenkomsten over verslaving waar je gratis aan kan deelnemen.

Bij de behandeling van verslavingen in Nederland kan men kiezen tussen een ambulant traject of een klinisch traject, afhankelijk van de ernst van de verslaving, persoonlijke situatie en voorkeuren.

Ambulant traject: Bij een ambulant traject worden cliënten behandeld zonder dat zij opgenomen worden. Cliënten wonen thuis en kunnen digitaal hun behandeling volgen of bezoeken op afspraak de behandellocatie voor gesprekken met een behandelaar en nemen deel aan groepstherapie. Dit traject is flexibel en stelt de cliënt in staat om het dagelijks leven, zoals werk of studie, voort te zetten. Dit traject is geschikt voor mensen waarvan de verslaving nog beheersbaar is en die hun dagelijkse activiteiten willen blijven uitvoeren​​​​.

Klinisch traject: Klinische behandeling betekent opname in een gespecialiseerde instelling, waarbij cliënten deelnemen aan een intensief behandelprogramma dat kan variëren. Cliënten verblijven in de kliniek gedurende de behandelperiode. Dit traject is vooral geschikt voor mensen met een ernstige verslaving, waarbij detoxificatie onder medische begeleiding vaak een eerste stap is. Na de klinische behandeling volgt een nazorgtraject om terugval te voorkomen, wat kan inhouden dat men overgaat naar een ambulant of deeltijd traject​​. Dit traject is erg geschikt voor mensen die het nodig hebben een periode vrij van prikkels uit hun eigen leven.

De keuze tussen een ambulant of klinisch traject hangt af van diverse factoren, waaronder de ernst van de verslaving, persoonlijke omstandigheden, en de aanwezigheid van een ondersteunend netwerk. Beide trajecten hebben als doel de cliënt te ondersteunen naar herstel en het voorkomen van terugval, waarbij de behandeling op maat wordt aangeboden gebaseerd op individuele behoeften.

Voor het aanbod dat wij bij Harmony SGGZ aanbieden, kijk op onze pagina over het behandelaanbod of neem direct contact op met ons voor persoonlijke advies.

Enkele waardevolle vragen om aan jezelf te stellen bij het kiezen van een verslavingsbehandeling of verslavingskliniek:

 • Hebben ze een bewezen staat van dienst (hoeveel jaar helpen ze met succes mensen te herstellen van verslaving)?
 • Is het behandelteam deskundig, ervaren en hebben zij de juiste instelling om je te begeleiden op weg naar herstel?
 • Hebben ze een medische detox afdeling (met name voor alcohol- en drugsverslaving)?
 • Hanteren ze een holistische benadering van verslaving, houden ze rekening met jouw persoonlijke situatie met betrekking tot bijvoorbeeld jouw familie, werk en sociale relaties?
 • Wordt de behandeling gedekt door de zorgverzekeraar?

Onze ambitie is om de laatste behandeling voor verslaving te zijn die u of uw dierbare hoeft te bezoeken.

Neem de eerste stap naar een leven in herstel, neem vrijblijvend contact op met ons secretariaat:

NEEM CONTACT OP

Als toonaangevende verslavingskliniek staan ​​we klaar om mensen te ondersteunen die worstelen met verslaving. Hoe kunnen we u helpen?

  -->