Skip links

Waarom Klinische Behandeling in Kaapstad?

Welkom bij Harmony SGGZ. We zijn er om mensen te helpen die worstelen met verslaving. Een bewezen staat van dienst, een op maat gemaakt programma en een deskundig team maken Harmony SGGZ tot een toonaangevende verslavingskliniek.
Neem contact op en laat ons weten hoe we je kunnen helpen.

  Harmony SGGZ biedt de beste kans om van verslaving af te komen.

  Waarom een klinische behandeling bij Harmony SGGZ in Kaapstad? Wij bieden een holistische behandeling voor middelenmisbruik die mensen helpt hun leven weer op te bouwen en gezonder en gelukkiger terug te keren naar hun dierbaren. We behandelen mensen die lijden aan verslavingen aan alcohol, cocaïne, marihuana, methamfetamine, voorgeschreven medicijnen, XTC, heroïne en andere drugs, evenals procesverslavingen als eten, seks, liefde, gamen en gokken. 

  In alles wat we doen, draagt het team van Harmony haar kernwaarden uit: zorgzaam, medelevend, professioneel en vakkundig.

  Het behandelprogramma van Harmony is afgestemd op een internationale doelgroep, wetenschappelijk bewezen en voorloper als het aankomt op begrip voor deze ziekte. Hierbij wordt de behandeling van geestelijke gezondheid en hulp bij het stoppen met gebruiken gecombineerd. Dit, ondersteund door een ideale locatie en ervaren personeel, geeft onze cliënten de allerbeste kans op een volledig herstel. 

  Bij Harmony SGGZ’s behandelcentrum in Kaapstad helpen we al meer dan 13 jaar mensen die worstelen met verslaving. Klaar om los te breken van de ketenen van verslaving? Voor ondersteuning, neem contact op.

  Neem Contact Op

  10 REDENEN WAAROM CLIËNTEN HARMONY SGGZ ALS DE NUMMER 1 VERSLAVINGSBEHANDELING BEOORDELEN

  Shape9 Created with Sketch.

  DUBBEL DIAGNOSE REVALIDATIECENTRUM

  Wij beschikken over de nodige expertise om cliënten met stoornissen in het gebruik van middelen en/of mentale gezondheidsproblemen te behandelen, en richten ons daarmee op alle behoeften van de cliënt.

  Shape7 Created with Sketch.

  BETROKKEN MET NAASTEN

  Bij Harmony werken wij nauw samen met de families, desgewenst met werkgevers en verwijzende professionals van onze cliënten om de kans op een succes te vergroten.

  Shape8 Created with Sketch.

  MEER DAN EEN DECENNIUM ERVARING

  Harmony put wereldwijd onderhand uit ruim een decennium aan ervaring. Hiermee zijn we in staat om jou de beste kans op herstel te bieden.

  Shape3 Created with Sketch.

  ERVAREN INTERDISCIPLINAIR TEAM

  Ons team bestaat uit vooraanstaande psychiaters, ervaren detox-artsen, psychologen, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers, verslaving adviseurs en geregistreerde verpleegkundigen. Elk teamlid vertegenwoordigt de kernwaarden waar wij voor staan – zorgzaam, medelevend, professioneel en vakkundig.

  Shape4 Created with Sketch.

  TOEGANKELIJK MAKEN VAN DE JUISTE HULP

  Een grote belemmering voor revalidatieprogramma’s is de kostprijs. Wij werken samen met de meeste zorgverzekeringen om revalidatie en de psychiatrische behandeling in Zuid-Afrika te dekken. Dit betekent dat u toegang hebt tot de beste zorg, zonder de belemmerende kosten. Bovendien zullen wij u ontlasten op het gebied van administratie en papierwerk, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken en kan concentreren op herstel.

  Shape5 Created with Sketch.

  GESPECIALISEERD 24-UURS DETOX CENTRUM

  Harmony Clinic is een van de weinige faciliteiten met een gespecialiseerde medisch begeleide ontgifting afdeling die 24-uurszorg biedt. Daarom raden we onze klinische zorg in Zuid-Afrika aan.

  Shape6 Created with Sketch.

  HIER VOOR JOU

  Onze intentie is om de laatste behandelvoorziening te zijn die een cliënt nodig zal hebben. Ze zullen ofwel de eerste keer volledig herstellen, of ze zullen hun herstelproces met ons voortzetten. Hoe dan ook, we zullen altijd voor hen klaar staan.

  Shape1 Created with Sketch.

  GEREGISTREERD EN GEKWALIFICEERD

  Wij zijn een volledig erkende behandelvoorziening in Zuid-Afrika, in staat om cliënten met stoornissen in het gebruik van middelen en/of mentale gezondheidsproblemen te behandelen, en richten ons daarmee op alle behoeften van de cliënt. In Nederland hebben we een WTZA-licentie. Onze faciliteiten in Zuid-Afrika zijn volledig gelicenseerd door het Ministerie van Gezondheid en Maatschappelijke Ontwikkeling.

  Shape2 Created with Sketch.

  BEGRIP VOOR JE VERSLAVING DOOR BEGRIP VOOR JOUW PIJN

  Verslaving is doorgaans verbonden aan trauma; lichamelijk, emotioneel of relationeel. Dit verband wordt onderzocht in de eerste paar weken van de behandeling, en we bieden een parallel programma dat zich richt op het leren omgaan met dit trauma. Onderzoek toont aan dat cliënten die meer tijd doorbrengen in een revalidatieprogramma, een betere kans op succes hebben en een gelukkiger leven leiden.

  Shape10 Created with Sketch.

  NAZORGPROGRAMMA BESCHIKBAAR IN AMSTERDAM

  Wij bieden een nazorgprogramma in Amsterdam, specifiek op u afgestemd. Daar beschikken wij over een ervaren team dat je in de thuissituatie verder kan begeleiden in jouw herstel. Op deze manier streven wij ernaar hetgeen jij in herstel hebt geleerd verder te bestendigen.

  Een Wereldklasse Revalidatieprogramma in Kaapstad

  Wij hanteren een wetenschappelijke en medische benadering in ons revalidatieprogramma. Door het combineren van het nieuwste onderzoek op het gebied van drugs- en alcoholverslaving met het Minnesota Alternatieve Model van Verslavingsbehandeling, helpen we onze cliënten om hun leven opnieuw op te bouwen en weer in contact te komen met hun dierbaren.

  Het programma begint met medisch begeleide detoxificatie. We zijn een van de weinige instellingen in Zuid-Afrika met een gespecialiseerde detoxificatie-eenheid. We geloven dat dit een cruciale fase is in het op gang brengen van het herstelproces.

  Ons behandelingsteam in Kaapstad richt zich tegelijkertijd op middelenmisbruik, geestelijke gezondheid en traumatische kwesties. We helpen cliënten begrijpen hoe hun verleden en huidige ervaringen van invloed zijn op hun keuzes en gedrag. Verslaving is vaak verbonden met onderliggend trauma, dat meestal wordt geïdentificeerd in de eerste paar weken van revalidatie. We bieden een secundair zorgprogramma dat gericht is op het oplossen van dit trauma, wat vaak resulteert in een langere verblijfsduur.

  Harmony Clinic biedt de volgende gespecialiseerde revalidatiebehandelingen:

  •     Verslavingsrevalidatie
  •     Alcoholrevalidatie
  •     Drugsrevalidatie
  •     Seksverslaving revalidatie
  •     Psychiatrische zorg
  •     Andere revalidatietherapieën in Kaapstad

  Onze drijvende kracht is ervoor te zorgen dat cliënten na het programma een gelukkig en gezond leven leiden, en zich altijd deel voelen van onze familie. Therapeuten en cliënten ontwikkelen samen een Continu Zorgprogramma dat hen verbindt met ondersteuningsgroepen en andere middelen binnen en buiten Harmony. We bieden tal van middelen voor cliënten en hun dierbaren, en er is een grote gemeenschap van voormalige cliënten die regelmatig samenkomen en onderlinge steun bieden.

  ONZE FACILITEITEN

  Amsterdam (ambulante behandeling en nazorg)

  Met de centrale ligging van onze behandellocatie in Amsterdam en het multidisciplinaire team met ervaren professionals die jou daar graag welkom heet, durven wij te stellen dat wij kunnen voorzien in een op maat gemaakte behandeling die afgestemd is op jouw behoeften.

  Zuid-Afrika (klinische behandeling)

  Onze kliniek is van alle gemakken voorzien. Denk aan gezond eten, fitnessruimte en zwembad, evenals tafeltennis, biljart in de recreatieruimte en de mogelijkheid tot een privé kamer. Bovendien heb je toegang tot de prachtige omgeving waarbij je wandelingen op de lokale stranden en nabijgelegen hiking trails kunt maken. Dit is aanvullend op het dagelijkse behandelprogramma. Harmony is gevestigd in het charmante dorp Hout Bay. Onze locatie wordt omringd door bergen en de oceaan, waardoor het een rustige omgeving vormt voor rehabilitatie en het een van de meest pittoreske revalidatiecentra in Zuid-Afrika maakt.

  Neem Contact Met Ons Op

  Wij geloven dat we de laatste faciliteit zijn die u of uw dierbare hoeft te bezoeken, omdat we u de beste kans bieden om hier doorheen te komen. Als u hulp nodig heeft voor uzelf of een geliefde, neem dan vriendelijk contact met ons op.


   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

   -->